Masaže

Pozitivno fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva. Klasična masaža telesa ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Klasična masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa.Učinek masaže pa je najtrajnejši na mišičevju. Predvsem gre za izboljšanje prekrvavljenosti zaradi boljšega dovajanja kisika, grozdnega sladkorja in drugih potrebnih energetskih in za presnovo mišic važnih snovi ter zaradi hitrejšega odvajanja presnovkov, predvsem tistih, ki povzročajo utrujenost (mlečna kislina). Klasična masaža lahko prekrvavljenost poveča do osemkratno. Važni učinek je tudi omehčanje in raztegnitev posameznih mišičnih vlaken in odstranitev mišičnih zatrdlin, ki jih povzročajo motnje v lokalni presnovi in previsok, predolgotrajen mišični napon. Ta nastaja zlasti pri dolgotrajnem sedenju in vztrajanju v statičnih položajih. To povzroča zmanjšanje sposobnosti relaksacije in nagnjenje h krčem, kar klasična masaža uspešno odpravlja.

Refleksna masaža stopal – zakaj se odločiti zanjo:
poživlja energijo, daje zagon za nove (prave) odločitve prizemljuje skozi stopala se povezujemo z energijo Zemlje kontakt s svojim telesom spodbuja k odpravljanju vzroka bolezni, ne le posledico (človek pride v kontakt s svojimi čustvi) sprošča energetske blokade (sproščanje potlačenih ali zadrževanih čustev). Refleksna masaža stopal deluje na avtonomni živčni sistem, ki deluje samodejno, brez naše volje in vpliva na delovanje notranjih organov ( dihanje, izločanje, srce, prekrvavitev možganov in mišic) in na delovanje žlez z notranjim izločanjem, harmonizira njegovo delovanje in povzroča globinsko sprostitev. Refleksna masaža stopal izboljša počutje in vse funkcije telesa.

Športna masaža je namenjena profesionalnim in rekreativnim športnikom. Ljudje se vedno bolj zavedamo pomembnosti gibanja za zdravje, zato je povpraševanje po športni masaži vsako leto večje. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preventivi pred poškodbami. Tovrstno masažo lahko opredelimo kot skrb za športnikovo zdravje. Tehnike se osredotočajo na mišične skupine, ki so najbolj izpostavljene pri določenem športu.

Športno masažo delimo na 3 enote:

PRIPRAVLJALNA ali PRED masaža je namenjena segrevanju mišic, povečanju prekrvavljenosti ter pripravi telesa na fizični napor. S tem zmanjšamo tveganje za poškodbe.

TEKMOVALNA ali MED masaža se izvaja med fizičnim naporom in služi sprotnemu obnavljanju energije in podaljševanju napora.

REGENERATIVNA masaža se izvaja po športni aktivnosti in ima cilj sprostiti mišice ter odpraviti stranske produkte mišične obremenitve. Z regenerativno masažo ponovno vzpostavimo fiziološko ravnovesje gibalnega sistema.

Imate nepojasnjeno bolečino, ki se je nekega dne kar pojavila sama od sebe? Seveda je lahko kaj resnega, vendar je bolj verjetno, da gre za trigger točke. Trigger točke (sprožilne točke) ali mišični vozli so občutljive točke v mehkem tkivu. Večina iz med njih so mioafascinalne prožilne točke. Te boleče točke so tako pogoste kot mozolji. Pogosto so zaskrbljujoče boleče, zdi se da »rastejo kot plevel« okoli poškodb. Lahko so glavni razlog bolečin v ramenih, vratu in hrbtu, včasih pa tudi v mišicah nog. Veliko je možnih vzrokov za nepojasnjene bolečine, toda trigger (sprožilne) točke ljudem mnogokrat pomenijo rešitev nepojasnjene uganke in njihova sprostitev pomeni veliko olajšanje omenjenih bolečin. ⦁ Išias (bolečina v zadnjici in nogah) je pogosto posledica bolečine v piriformisu ali drugih glutealnih mišicah in ne z draženjem šiatskega živca. Tako so nekatere vrste živčnih problemov zamenjane za trigger točke. ⦁ Bolečina v vratu in ramenih, tenzijski glavoboli. To so najbolj pogosti pokazatelji trigger točk v predelu zgornjega dela hrbta. ⦁ Krpalni kanal pogosto povzroča bolečo mišico v pazduhi

90-minutna kombinirana masaža klasične, športne, trigger in refleksne vam bo ponudila čisto sprostitev po napornem dnevu, tako kot pri vseh masaža, se tudi pri tej 101% posvetimo vsakemu posamezniku posebej na njegove želje in stanje telesa.